Lumipallosotaa

Lastenopetuslaitosta vastapäätä sijaitsevassa Lukiossa oli Penkinpainajaiset. Jo kuorma-autoihin tälläytyneet Abit heittelivät karkkia hiekan ja lumen sotkemalle paskaiselle maalle. Pohjoisessa maassa olivat lumet loppumassa.

Itse en niitä vitun karkkeja suostunut lumihangesta nostamaan kuin jokin Kulkukoira. Joku ylpeys minullakin, kaivakoot muut karkkejan vaan paskaisesta lumihangesta. Ja niin kaivoivatkin. Jo lapset ovat nautinnonhaluisia ja kaikki ilmainen maistuu hyvältä.

Minä vain seurasin menoa. Ajattelin, että olisinpa itsekin tuossa vaiheessa elämää. Sen täytyisi olla hienoa.

Se päivä tuli, kun omat penkkarit koittivat. Olin niin kännissä, etten muistanut taaskaan päivästä mitään. Minut oli kuulemma heitetty lavalta pois ennen kuin pääsin edes ajelulle..

Kuinkas ollakaan, häiriköt päättivät heitellä abien päälle katolta kylmää vettä ja lumipalloja. Samaan tyyliin kun he heittelivät lumipalloja mummoja päin edellisenä päivänä. 

Seurasi ankara takaa-ajo. Abit saivat kiinni yhden pojan ja löivät tältä ilmat pihalle. Poika jäi makaamaan maahan. Jäin sitä katselemaan.

Kaikki siinä paikassa muuttui ennemmin tai myöhemmin väkivallaksi. Ei ollut mitään lässytystä edes niin kuin nykyään, että lapset kyllä oirehtivat ja muuta paskaa. Itse katsoin tuota touhua kuin olisin jossain toisessa maailmassa. Niin kuin olinkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ennustajalle silikonit!

Jouduin Mielisairaiden huoneeseen